Kanel- och kardemummarostad müsli

Min favoritmüsliIngredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 3 tsk kanel, mald
  • 2-3 tsk kardemumma, hel
  • 1 dl vatten
  • 2 msk honung eller agavesirap
  • 2 msk majsolja
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl grovhackade torkade blåbär
  • 1 dl grovhackade torkade tranbär (eller annan valfri bärsort)

Gör så här:

  1. Blanda havregryn, linfrön, valnötter, solroskärnor, pumpakärnor i en skål.
  2. Mortla kardemummakärnor och blanda med kanel. Rör ned kryddorna i havregrynsblandningen.
  3. Blanda vatten, olja och honung. Rör ned det i havregrynsblandningen och blanda runt ordentligt.
  4. Häll ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt, rosta högst upp i ugnen på 180 grader. Rör om var 5e minut under 15-20 minuter för att säkra att blandningen blir jämnrostad. Låt sen svalna.
  5. Häll ut hasselnötterna på en plåt, rosta i ugnen högst upp på 200 grader i ca 10-15 minuter.
  6. Häll ut de rostade hasselnötterna på en kökshandduk. Ta tag i alla kanter på handduken och håll ihop den som ett knyte och gnugga nötterna mot varandra så att skalen lossnar.
  7. Grovhacka de skalade hasselnötterna och de torkade bären och rör ned dem i müslin.

Njut!

Annonser

2 thoughts on “Kanel- och kardemummarostad müsli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s